Branża Modowa

2 hiszpańskie marki, które warto poznać

• Zakładki: 81


Kiedy słyszy się hasło „hiszpańskie marki”, myśli się o odzieży, butach, dodatkach modowych. Dziś udowodnimy Ci, że Hiszpanie robią także inne doskonałe produkty! Poznaj dwie marki prosto z gorącej Hiszpanii, które działają w branżach innych niż modowa.

El Ganso – więcej niż odzież

Zacznijmy od marki, która rzeczywiście ma związek z odzieżą i wywodzi się ze świata modowego, jednak obecnie znana jest nie tylko z ubrań. Mowa o El Ganso, którą stworzyli dwudziestoletni wówczas bracia – Alvaro i Clemente. Wszystko zaczęło się od wyprawy do Londynu, w trakcie której młodzi mężczyźni zafascynowali się stylem ubierania Brytyjczyków. Postanowili połączyć rodzimy luz i humor z brytyjską stylistyką, tworząc markę z żartobliwą gęsią w nazwie i logo. Miało to miejsce w 2004 roku, a dwa lata później powstał pierwszy sklep w sercu Hiszpanii, czyli Madrycie. Bracia zaczęli od sportowych butów (sneakersów), po czym poszerzali asortyment. Dziś bardzo znane są m.in. wody toaletowe El Ganso dostępne w przepięknych ozdobnych flakonach.

Dla kogo są produkty El Ganso? Przede wszystkim dla tych z poczuciem humoru i luzem. Dalej dla tych, którzy chcą wyrażać siebie i swój styl poprzez dodatki modowe i zapachy. Jak podkreślają właściciele, moda się zmienia, ale osobowość zostaje, więc to ona powinna być podstawą własnego stylu. Z asortymentu El Ganso mogą korzystać zarówno panie, jak i panowie.

Torras – słodko bez cukru

Jeżeli jesteś miłośnikiem słodyczy, ale ze względów zdrowotnych bądź estetycznych unikasz produktów słodzonych cukrem lub odpowiednikami – miodami, syropami – Torras to marka, którą powinieneś poznać. Hiszpański producent ma w asortymencie kilka linii czekolad bez dodatku cukru i przy okazji o obniżonej zawartości kalorii. Nie oznacza to bynajmniej, że oferuje czekolady niesłodkie! Zamiast cukru stołowego wykorzystuje zdrowe, niskokaloryczne zamienniki, bezpieczne dla zdrowia cukrzyków, m.in. roślinny słodzik: stewię.

Torras istnieje na rynku znacznie dłużej niż El Ganso, wszak już od 1890 roku. Produkuje czekolady mleczne, ciemne i białe z różnymi dodatkami, np. owocami, orzechami i pestkami, algami, solą, przyprawami. Słodycze bez dodatku cukru są doskonałą propozycją dla osób, którym zależy na zachowaniu zdrowia i sylwetki, a nie chcą rezygnować ze słodkich przyjemności. Kochają je dzieci, zachwycają się nimi osoby starsze. Jeśli sam jeszcze nie próbowałeś, skuś się na pierwszą tabliczkę!

Artykuł powstał przy współpracy z firmą Kalaaps.pl.

Zdj. Shutterstock

comments icon0 komentarzy
0 komentarze
197 wyświetleń
bookmark icon

Napisz komentarz…

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.