Knajpa w czasach epidemii?

Chcesz założyć swój biznes, ale jeszcze nie wiesz, w jakiej branży wystartować? Szukasz pomysłów i inspiracji? Pomożemy!
Awatar użytkownika
BartoszRadzik
Posty: 46
Rejestracja: 30 sie 2019, 12:55

Knajpa w czasach epidemii?

Post autor: BartoszRadzik »

Zawsze chciałem otworzyć własną knajpę z szybkim żarciem, ale teraz nie wiadomo czy to ma sens :(
Jak myślicie, ryzykować i liczyć że obostrzenia szybko się skończą?
Awatar użytkownika
Tubylec
Posty: 66
Rejestracja: 18 paź 2019, 19:44

Re: Knajpa w czasach epidemii?

Post autor: Tubylec »

W dzisiejszych niepewnych czasach najbezpieczniejsza zdaje się być własna przyczepa fastfoodowa bo przecież nigdy nie zabraknie chętnych żeby coś zjeść na mieście :)
Ja tam bym właśnie na coś takiego postawiła. Można sprzedawać jedzenie różnego typu i praktycznie z dowolnego miejsca no i fastfoodowcy nie podlegają żadnym zakazom dotyczącym pandemii.

Na stronie https://www.gastrosilesia.pl/ widziałam kilka rodzajów gotowych przyczep-kontenerów z wyposażeniem pod różne kuchnie :)
Awatar użytkownika
elwira
Posty: 55
Rejestracja: 30 lip 2019, 17:25

Re: Knajpa w czasach epidemii?

Post autor: elwira »

ja kupowałam, bo lubiłam zawsze chodzić do knajp, a jak zamawiałam na wynos to nawet mi się tak jesc nie chcialo... dlatego zainwestowalam jeszcze dodatkowo w FOODSAVER FFS017X teraz pakuje wiec jedzenie tylko własnie prózniowo, zeby nie wyrzucac
aśka

Re: Knajpa w czasach epidemii?

Post autor: aśka »

Już powoli luzują obostrzenia, więc nie ma się o co martwić. Będzie wszystko wracało do normy. To kwestia czasu. Jeśli planujecie otwarcie takiego interesu, to na pewno warto sobie zerknąć tutaj https://www.gastropuls.pl/porcelana-sta ... ast-390201 . Mają tam bowiem sporo różnych ciekawych propozycji dopasowanych do różnych potrzeb i profilu lokalu. Wybór jest spory. Zakupy można tam oczywiście zrobić online.
świrka

Re: Knajpa w czasach epidemii?

Post autor: świrka »

Ciezka sprawa,.. ale mysle ze zanim taki lokal otworzysz to mina conajmniej 2 jak nie 3 miesiace a wtedy juz obostrzenia zejda.. My otwieralismy na koniec zeszlego roku, zrobilismy specjalne zabezpieczenie lady miedzy sprzedawca a klientem, knajpa tez podzielona jest na boksy szklem hartowanym od https://zahartowani.pl/ w kolorze mlecznym i liczylismy ze cos sie ruszy... no ale narazie lipa wiec dostarczamy na wynos. liczymy jednak ze niebawem sie to unormalizuje, juz otworzono sklepy i muzea teraz kolej na knajpy :D
ODPOWIEDZ